Dragi naši in naše!

Ostalo je le še nekaj dni do ponedeljka in s tem odhoda v Ugando. Kar štirje smo se v preteklih dneh izselili iz Maribora in s tem na nek način končali pomembno poglavje v življenju. Vsak na svojem koncu Slovenije, v rodnih mestecih, si razbijamo glavo z neštetimi podrobnostmi, ki jih še moramo urediti.

To v praksi izgleda nekako takole: pišemo in preverjamo sezname ➡️ klicarimo do onemoglosti ➡️ ugotovimo, da tiste dotične stvari nihče nima ➡️ odbrzimo v trgovino in zraven kupimo še nekaj nepotrebnih stvari. Popisovanje materiala je vzelo kar nekaj časa. Stvari so se resnično nakopičile in včasih je zelo težko presoditi, kaj bi bilo pametno vzeti s seboj in kaj pustiti doma. Ziher je le ziher! Če se vam zdi, da smo kaj pomembnega pozabili, nas prosim pokličite 😀.

Ta blog bi radi namenili vsem vam, ki ste nam v zadnjih mesecih pomagali zbrati denar. Listo vseh donatorjev je veselje pogledati (objavljeni na spletni in Facebook strani). Pomagali ste prijatelji, družine, partnerji, znanci, študentje, pripravniki, specializanti, zdravniki,… pa seveda tudi neznanci, ki ste se ustavili pri naši stojnici in se odločili, da nas podprete z nakupom majčke, šalice ali pa le kozarčka kuhanega vina. Hvala vsem, ki ste nam priskočili na pomoč s postavljanjem stojnic, prevozi od točke A do Ž, s pametnimi nasveti ali pa samo vašimi mnenji in spodbudno besedo.

Posebej bi se radi zahvalili Društvu študentov medicine Maribor, Medicinski fakulteti Maribor, Zdravniški zbornici in Sekciji za tropsko medicino, ki so nam z izkazano podporo vlivali optimizem in energijo. Pa prejšnjima dvema odpravama, ki sta nam posredovali obilo informacij. Hvala medijem, ki ste nam z objavo pomagali k večji prepoznavnosti: ekipa Dobro jutro RTV Slovenija, Rock Radio, Večerovi novinarji in uredništvo revije zdravniške zbornice. Zahvaljujemo se tudi mariborskim klubom, ki ste spodbujali naše dogodke in s tem odpravo – Štuk, Satchmo in Trust. Prav vsak od vas je priložil svoj kamenček v mozaik naše odprave, tudi ko smo že nujno rabili pavzo, ste nam stali ob strani. Brez vas se naša odprava ne bi realizirala. Če smo se kdaj komu pozabili zahvaliti se iskreno opravičujemo, to leto je bilo za vse nas izredno pestro. Vedite, da mislimo na vas!

13323889_10209567824215795_394046970_o 13323987_10209567824375799_1817647342_o

Dobili smo kar nekaj vprašanj, koliko denarja smo v resnici zbrali, zato smo se odločili, da vam zaupamo tudi ta podatek. Celokupno gledano smo zbrali okoli 21.000€, kar je pohvale vreden dosežek. Ta denar je namenjen izključno za zdravila, prevoze bolnikov, plačilo hospitalizacij, obnovo klinike, dokup potrebne zdravstvene opreme in podobno. Kdo ve, morda pa še kakšno nakazilo pride medtem, ko bomo v Afriki 😀

Da ne pozabimo! Z nami na odpravo odhajata še dve punci, ki nam bosta prostovoljno priskočili na pomoč. To sta Katja Jerenec dr.med., specializantka interne medicine v Mariboru, in Andreja Prek, mag. zdravstvene nege z večletnimi izkušnjami na področju nujne medicinske pomoči. Katja odhaja z nami za prvi mesec in pol, nato pa se nam bo pridružila Andreja.

Katja Jerenec in Andreja Prek

Katja Jerenec in Andreja Prek

Obe sta super punci, hvala da sta se z veseljem odzvali vabilu in odložili vse ostale obveznosti (od službe naprej) – skupaj bomo orali ledino! 😀

In kaj se bo z nami dogajalo od ponedeljka naprej?

V torek, 7. junija pristanemo v glavnem mestu Kampala, kjer bomo prespali v hostlu in v centralni lekarni nakupili nekaj stvari, ki jih v jugozahodnem delu države ni mogoče dobiti.

Naslednji dan, 8. junija, se bomo že zgodaj zjutraj usedli na poštni avtobus. Z njim nas čaka dobrih 8 ur vožnje do jugozahoda, mesteca Kabale. Tam nas bo pričakal naš voznik Amos.

Iz Kabal imamo še slabe pol ure vožnje do jezera Bunyonyi, nato pa še približno 20 minut s čolnom do otočka Bwama.

Naslednje tri dni nas čaka čiščenje, pospravljanje, razpakiravanje, prilagajanje, spoznavanje ljudi…

Ponovno se bomo oglasili, ko prispemo na Bwamo.

Vabimo k spremljanju našega bloga in Facebook strani!

 

Na slišanje,
Vaša Banda Uganda 😀

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja