Priprave na našo odpravo se stopnjujejo. Od zadnjega javljanja smo s pomočjo Društva študentov medicine Maribor in Društva študentov kemijske fakultete Maribor izpeljali zabavo v Trustu. Na tem mestu bi se radi posebej zahvalili Ani Mariji Ledinšek, ki je dala pobudo in prevzela vodenje dogodka. Sicer se je izvajalo tudi tekmovanje v naj selfie-ju #chemistrybetweenus, kjer je zmagala slika mičnih gospodičen na prelepem ozadju vinograda :).

cbu

#chemistrybetweenus

Tik pred prvomajskimi prazniki smo obiskali OŠ Artiče, tam so nas učenci in učitelji lepo sprejeli in prispevali precejšen del sredstev, ki jih bomo porabili za zdravila in medicinske pripomočke. Samo tako, da veste – otroci vedo vse in radi imajo bonbone.

bomboncki

Njam njam

Pretekli vikend smo bili v Beli krajini na izobraževanju imenovanem Tropski vikend, ki ga organizira Sekcija za tropsko medicino. Tam so nam predavali zdravniki in medicinske sestre, ki so na odpravah že bili – večina izmed njih že večkrat. Povedali so nam, kaj lahko od odprave pričakujemo, na kaj naj bomo pripravljeni, s čim se bomo spopadali, na kaj naj bomo pozorni. Bojda se vsak hedonist prelevi v pravega asketa, vsak avanturist v umirjeneža in vsak mislec v stvaritelja. Tako da se ne čudite, če nazaj pridemo popolnoma spremenjeni ;).

tropski

En del tropcev 😀 jih je pa veliko več!

Poleg predavanj so organizatorji za nas pripravili tudi delavnice, tekmovanje in kviz. Z veseljem se pohvalimo, da je ekipa imenovana TOTI, ki jo je sestavljala Vaša Banda Uganda in dva ljubljanska študenta, med osmimi ekipami osvojila prvo mesto.

plakatic

Kaj prikazuje naš plakat?

Čakajo nas še zadnja cepljenja, nakup antimalarikov, štetje materiala, pakiranje… in zagotovo še kakšna stvar, ki jo bomo ugotovili v naslednjih dneh in potem nekaj dni »živčkali«, da jo bomo pravočasno uredili. Naš članek, o ostalih dilemah si lahko preberete tudi v majskem izzidu revije Isis.

isis

Isis članek

In še sporočilo: kdor še ni kupil majčke, bo lahko to storil na medicinskem kongresu »Iz prakse v prakso«, ki bo potekal 20. in 21. maja na Medicinski fakulteti v Mariboru.

Tako – pridite nas pogledat na kongres, pa če tudi le za to, da se poslovimo. In če nas slučajno srečate kje na ulici in ne pozdravimo, ampak odsotno gledamo v prazno, vedite, da v naši glavi verjetno ravno preverjamo seznam stvari , ki jih moramo še urediti. To, ali pa se mogoče sprašujemo, kaj bi jedli za kosilo – skratka, razmišljamo pomembne stvari ;).

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja